Sådan får du indre ro | Ryd op i disse 4 områder af dit liv

Føler du dig nedtrykt, stresset og overvældet? Læs med, og opdag hvilke 4 områder du skal rydde op i for at få indre ro og lykke.

1. Dit hjem

Hvis dit hjem har en masse ting som du ikke bruger, behøver eller elsker, vil du højst sandsynligt føle dig overvældet. I hvert fald har jeg i perioder følt at rod og uorden har gjort mig uproduktiv og presset. Et amerikansk forskningsstudie har faktisk vist, at rod i hjemmet kan fremkalde følelser af stress, træthed og depression. Forskningen fandt frem til at stresshormonet kortisol blev fundet hyppigere hos mødre som levede i hjem med rod og uafsluttede projekter. Dette viser at dit ydre miljøs tilstand kan påvirke dit indre. For at du opnår en indre ro og glæde, er det derfor vigtigt at du lever i et rart og behageligt miljø. Du kan starte ud med dagligt at udvælge et område af dit hjem, og derefter sætte 15 minutter af til at rydde op. På den måde vil du mærke følelsen af stress blive mindre, mens dit hjem gradvist vil blive mere og mere ryddeligt.

2. Dit feed

Jeg lyttede engang til et foredrag om sociale medier med Yasmin Mogahed, som har gjort et kæmpe indtryk på mig. Her sammenlignede hun vores feed på de sociale medier med vores køleskabe. Overvej hvor meget fokus der er på sund kost i vores samfund. Vi er alle godt klar over at vi ikke udelukkende kan leve af junk food. Men samtidigt er vi ikke særligt kritiske, når det kommer til alt det indhold vi eksponerer vores hjerner for, når vi scroller ned på de sociale medier. Yasmins pointe var, at alt det vi ser på de sociale medier, indtager vi som var det mad. Indholdet kan enten tilføje reel værdi til dit liv, eller det kan forgifte dig og påvirke dig negativt. Og det er så sandt. Det er vigtigt, at vi er bevidste omkring hvad vi følger på de sociale medier, og unfollower alt som ikke bringer positivitet med sig. Jeg er overbevist om at en oprydning på de sociale medier vil bringe os mere lykke og indre ro.

3. Dine relationer

Ikke alle mennesker i dit liv er gode for dig. Har du såkaldte “venner” som kun bringer negativitet ind i dit liv? Personer som udelukkende skaber drama? Eller individer som blot tager og tager, men aldrig rigtigt er der for dig? Du skal vide, at det er helt okay at sige farvel til mennesker som fastholder dig i en dårlig position. Hvis disse personer ikke er familiemedlemmer med en særlig rettighed over dig, er der intet der holder dig fra at stoppe relationen. Sæt dig ned og find ud af hvad der vil gøre dig mest lykkelig. Er det at minimere kontakten eller at droppe relationen helt? Det er dog vigtigt at processen bliver så positiv og smertefri som muligt for alle parter.

4. Dine tanker

Føler du til tider at din hjerne er proppet med drænende tanker? Det kunne være kommende projekter og aftaler som overvælder dig. Eller overståede begivenheder som sidder fast i din hjerne og kører på repeat. Ryd ud i dine tanker ved at finde notesbogen frem og skrive dem ned. Ved at skrive alle dine idéer og følelser ned på papir, får du et samlet og struktureret overblik. At skrive dine tanker ned kan derfor nedsætte (eller helt eliminere) dine stressende og overvældende følelser. Det skaber indre ro, og så ser det hele ikke så sort ud endda. Trust me!


Hvilket område vil du rydde op i først? Skriv endelig en kommentar forneden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *