ramadan-aktiviteter

Gratis printvenlige Ramadan aktivitetsskemaer for børn

Mangler du et konkret skema med gode gerninger i børnehøjde? Gode gerninger, med basis i islam, og som børn kan udføre denne Ramadan? Læs med, og få inspiration til hvordan dit barn bedst kan drage nytte af denne smukke måned. Print gratis aktivitetsskemaer til børnene!

Nedtællingen til ramadanen er i fuld gang, og herhjemme har vi stille og roligt påbegyndt forberedelserne. Ramadan er en måned hvor vi faster fra daggry til solnedgang. Derudover bruger vi måneden på at opbygge og finpudse vores iman. De af os som har børn bærer derudover ansvaret for at opdrage dem til at blive gode muslimer, og følge islam efter bedste evne. Ramadanen er et oplagt tidspunkt til at lære dem at praktisere de smukke gerninger, som vores religion påbyder.

Download skemaerne længere nede på siden

Børn i alle aldre kan være med

Det er aldrig for tidligt at lære dine børn om de simple gerninger såsom at elske din mor, rydde op eller bede salah med en voksen. Selv hvis barnet endnu er for lille til at forstå, kan du gennem din egen adfærd vise, hvordan man bliver den ideelle muslim.

Jeg har, med hjælp og inspiration fra muslimske søstre, udarbejdet nogle skemaer til børn på henholdsvis 4-6, 7-9 og 10+ år. Inden offentliggørelsen af de endelige skemaer, har jeg samarbejdet med udvalgte mødre og børn for at teste dem og sikre det bedst mulige resultat.

Skemaerne har jeg dekoreret med friske farver og søde ikoner, som forhåbentlig vil engagere og motivere ungerne.

Idéer til brug

Skemaerne kan downloades, printes ud og hænge på jeres køleskabe eller samles i en fin mappe. Hver gang dagens gerning er udført, kan barnet farvelægge ikonet.

Børn, 4-6 år

Børn fra 4 til 6 år har et særligt behov for forældrenes støtte og vejledning i forbindelse med udførelsen af opgaver. Derfor får de her nogle håndgribelige pligter, som de kan udføre denne ramadan. Sæt dig sammen med barnet, vær opmuntrende og giv masser af ros. Denne aldersgruppe får tildelt 15 pligter eller aktiviteter, som de kan udføre. Tanken er, at de udfører én gerning hver anden dag. Det er forhåbentlig lige nok til, at de ikke bliver alt for overældet.

Klik her for at downloade skemaet.

Børn, 7-9 år

Børn fra 7 til 9 år får tildelt nogle gerninger med mere kompleksitet. Her skal barnet reflektere over sine handlinger, og i nogle tilfælde selv tage initiativet til at udføre dem. Eksempelvis skal han/hun sige alhamdulillah eller subhanallah og bruge ordene i sætninger. Derudover lærer barnet også at rydde op, uden at forældrene beder om det. Dette lærer barnet at tage ansvaret for egne handlinger og være selvstændig. Barnet skal udføre én gerning dagligt.

Klik her for at downloade skemaet.

Børn, 10+ år

Det sidste aktivitetsskema er for børn fra 10 år og op. Det karakteristiske for netop dette skema er, at barnet skal opsøge islamisk viden om eksempelvis de 5 søjler, de 6 trosartikler og Laylatul Qadr. Her er det vigtigt, at du som den voksne sørger for, at barnet får sin information fra troværdige islamiske kilder. Derudover bliver barnet bedt om at undervise og læse for venner eller yngre familiemedlemmer. Handlingen i at være aktiv og lære fra sig kan være en god måde at forstå og lære stoffet på.

Klik her for at downloade skemaet.


Dokumenterne må KUN anvendes til personlige og ikke-kommercielle formål. Til personlige formål må dokumenterne gerne deles med vandmærke/blognavn inkluderet. Hvis du gerne vil anvende dokumenterne til kommercielle formål, bedes du kontakte NoorLiving.dk.

Tak til alle søstre, som hjalp med inspiration til tekst, og var med til at teste skemaerne.

Støt mit arbejde ved at like Facebooksiden for NoorLiving.dk, og ved at dele skemaerne med mamas, som du tror vil få glæde af dem.

Vil du bruge skemaerne med din familie? Kommenter endelig dine tanker nedenfor!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *