livslektioner-fra-mine-børn

8 ting mine børn har lært mig | Livslektioner fra mine døtre

Vi mødre lærer vores børn så meget – at tale, klæde sig på, bruge potten, spise selv. Listen er uendelig. Men selvom vi har en daglig indflydelse på deres liv, bringer de også mange lærerige øjeblikke med sig. Her er 8 ting mine dejlige børn har lært mig, og som har ændret mit liv til det bedre.

1. At se verden med nye øjne

Alle som har været omkring børn kender til de nysgerrige og forunderede blikke som skinner ud af deres øjne. Når de er helt små er verden ny for dem, og den skal underøges og udforskes. Når de bliver ældre og får et sprog, stiller de spørgsmål til alt de kan komme i tanke om. Sommetider prøver jeg at se verden med mine børns øjne og blive ligeså forundret. Jeg tillader mig selv at suge alle indtryk til mig og sige subhanallah, alhamdulillah og Allahu akbar til alt jeg ser.

2. At grine af de små ting

Barnegrin må være noget af det mest smitsomme i verden. Måske er det derfor, at videoer med grinende børn er så populære. Når mine børn griner af noget så simpelt som lyden af et kæmpe nys, så kan jeg ikke lade være med at tilslutte mig og grine med. Som voksne bliver vi sommetider nødt til at se ting med samme lethed og humor som andre børn – det gør livet så meget lykkeligere at leve!

3. Tålmodighed og kunsten at tælle til ti

Ens tålmodighed når nye højder når man bliver mor. Alle ammemødre kan nok blive enige med mig om at amning nogle gange kan sætte ens tålmodighed på en alvorlig prøve – især i begyndelsen af babys liv. Det kan meget vel være, at man skal være et sted klokken 15, men baby er sulten og mor her sidder lidt fast. Og hvor mange mødre har oplevet en gylpe-eksplosion lige inden man når ud af døren? Børn tvinger en til at tage det stille og roligt, tælle til ti og acceptere situationen som den er.

4. At sige pyt

Når huset flyder og vasketøjsbunken vokser, kan livet godt føles en smule stramt. Især fordi vi mødre til dagligt forsøger at være perfekte i vores “roller”, at vi trækker alle de her urimelige forventninger ned over hovedet på os selv. Men vi behøver altså ikke at være alle steder på en gang. Nogle gange kan oprydningen godt vente en halv time, og vi kan i stedet bruge nuet på at kigge vores små guldklumper i øjnene. Før vi ved af det, bor vi et skinnende rent hjem, mens børnene er blevet voksne og flyttet hjemmefra.

5. At det er okay at sige fra

At være mor har lært mig at markere mig tydeligt og sige fra, når andre overskrider mine grænser. Før man er mor, har man kun sig selv at være ansvarlig for, derfor er man måske mere tilbøjelig til at vende den anden kind til. Ligeså snart man bliver mor, bliver man tvunget til at forholde sig til råd og kommentarer som kommer fra mange forskellige mennesker. Og det at kunne sige nej kan gavne os så meget, og er en evne man kan tage med sig i andre aspekter af livet.

6. At nyde naturen

I mit år alene hjemme med baby på barsel har jeg fundet lykken i at tage barnevognen frem og gå en tur udenfor. Jeg gik ud dagligt og blev helt afhængig! Der er så mange fordele ved at gå en tur som rigtig mange undervurderer (og jeg plejede at være den vildeste benægter). Solens stråler giver os d-vitamin og den friske luft afstresser os. Men det bedste må absolut være den lykkefølelse og klarhed man fornemmer, når man forlader sit hjem og ser verden i en times tid. Det er  nødvendigt – især når man er på barsel.

7. Personlig indsigt og selvudvikling

På mine daglige gåture begyndte jeg at høre podcasts fra min iPhone. Vibrant Happy Women med Jen Riday blev min trofaste følgesvend, og jeg var totalt bidt. Det er en serie som giver kvinder værktøjer til at blive lykkeligere og samtidigt udvikle relationerne med deres nærmeste. Jeg har lært rigtig meget om mennesket psykologi, fået personlig indsigt og blevet inspireret til at udfolde min kreativitet og starte NoorLiving.dk. Det var muligvis ikke sket, hvis jeg ikke fik min datter og tog et helt år fri fra studiet.

8. Hvor hurtigt tiden flyver

Vi har alle oplevet ikke at kunne følge med i hvor ekstremt hurtigt tiden går. Men når man har et lille væsen som en levende målestok, er det så åbenlyst hvor hurtigt ugerne, månederne og årene passerer. Mine døtre har for alvor fået mig til at indse at livet er en gave. Vi skal virkelig udnytte ethvert sekund vi får givet af Allah swt. og være taknemlige


Hvilke livslektioner har dine børn givet dig? Skriv endelig en kommentar forneden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *